Simons Kogeskole

Om Simon

Simon

Jeg er Simon Milwertz Philipsen og uddannet kok.
Simons Kogeskole skaber gode læringsrum og jeg arbejder med at udvikle menneskers evne til at koge, smage og spise.

Det meste af livet har jeg brugt på at forstå mad:

  • Hvad sker der når en brøddej hæver?
  • Når maden lige mangler et eller andet, hvad er det så?
  • Hvordan organiseres køkkenet så der kommer bedre mad for samme budget?

Køkkenet er hjertet i et hvert hus. Alt det der sker i køkkenet, har en årsag, og den årsag vil jeg gerne hjælpe med at finde frem til. Gennem viden om mad, kan du blive bedre til at snakke med dig selv og andre. Snakke om hvordan gør i maden bedre for din og min smag, mave og jorden.

Mad skal være bæredygtigt, både for natur, tegnebog og alle de væsener som lever af mad. Derfor har jeg stor respekt for levende råvarer og godt håndværk.

Har du spørgsmål?


Mit CV

2023

Jord til Bord ved Peters Gartneri

BMI madklub– motion til smagsløgene iBeder-Malling idrætsforening 

Kursus for spejderledere ved “Linien ud nord”

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2022

Kursus i velsmagende klima-kostråd for søfarende 

Klimadage med 7. og 8. klasser fra Beder og Malling 

Undervisning af køkkenpersonale for mere grønt og økologi, Horsens Regionshospital 

Kursus for spejderledere ved“Linien ud nord” 

Underviser i madkundskab på læreseminaret 

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2021

Underviser i madkundskab på læreseminaret 

Surdej og brød medMalling Kro 

Interview om smag og sanser til bla. P4, NOVAfm og Aarhus Stiftidende 

2020

Udgivet en bog om mad og smag:SANS

Efteruddannelse i smag for storkøkkenpersonale 

Brygget cidereddike til salg i vejbod (æble, pære, blomme, drue, jordbær og mirabelle) 

- Simons Kogeskole - Arrow 1 - Om Simon
- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2019

Underviser på VIA Aarhus læreruddannelsen i Madkundskab 

Sygemeldt efter hovedtraume 

Åbnet envejbodmed surdej og eddike  

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2018

Fermentering og koservering af vilde planter for naturvejledere 

Masterclass i Grøntsager for Frugtformidlingen 

​Gastronomisk lejesoldat i Madkulturen: ARLA Dairy Academy,  FOODjam,  Madtropperne,  

Underviser på VIA Aarhus læreruddannelsen i Madkundskab 

RådgiverMeyers Grønne Frokostkøkken 

Underviser på VIA Aarhus læreruddannelsen i Madkundskab 

Underviser Bæredygtigt LABARLA PRO 

Træner og rådgiverStudenterhusfonden 

Efteruddannelse for køkkenpersonale  

Frugteddiker og vejen dertil Erhvervsakademi Aarhus 

MADfællesskaber for gymnasieelever i forsamlinghuse i DK 

2017

Masterclass i Grøntsager forFrugtformidlingen 

Hus ForbiHjemløsekalender 2018 – Min Livret  

Eddikekursus 

Udvikling og undervisning vedSamsø Madkulturhus:Vildt frokostfest,Vildt hverdagsmad 

Ekstern konsulentLandbrug og Fødevarer:FoodFighter 

Ekstern konsulent i Madkulturen: ARLA Dairy Academy,  FOODjam,Madtropperne, Kulturnat   

Børn i køkkenet og spisesalenParkskolen Herning 

Kursus i sanser, smag og madoplevelserKantine Campus C 

Underviser på VIA Aarhus læreruddannelsen i Madkundskab 

Gastronomisk rådgiver på The Mayor Hotel i Aarhus 

- Simons Kogeskole - Arrow 1 - Om Simon
- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2016

Ekstern konsulent Madkulturen,  FOODjam 

Ekstern konsulent Landbrug og Fødevarer:  FoodFighter

Gastronomisk rådgiver på The Mayor Hotel i Aarhus 

Konsulent på udvikling og træning af nyt koncept iSalling Bistro og Bar 

Underviser påVIA Aarhuslæreruddannelsen iMadkundskab 

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2015

Ekstern konsulent i Madkulturen, FOODjam 

Gastronomisk rådgiver påThe Mayor Hoteli Aarhus 

Underviser påLæreruddannelsen i Aarhusi Madkundskab 

Eddikebryggerkursus forSamsø Fødevarenetværk 

DommerKantineprisen2015 

Dommer MADkamp semifinale Aarhus 2015 

Foredrag og LIVE Cooking forTupperware Nordic 

Konsulent og sparring ved åbning afSpisestedet, Frederiksgade 42 

Ekstern konsulent iMadkulturen:  MADlejr,FOODjam,MADkamp 

2014

DommerKantineprisen2014 

DommerMADkampsemifinale Aarhus 2014 

KonsulentMadkulturen:  MADlejr, FOODjam,MADkamp 

Underviser på valgfagVIA Aarhus. Tilberedningsmetodik og sensorik 

Dommer Local Cooking konkurence, Region Sjælland 

- Simons Kogeskole - Arrow 1 - Om Simon
- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2013

KonsulentMadkulturen,MADlejr– fremtidens lejrskole, Pilot projekt 

DommerKantineprisen2013 

KonsulentMeyer Kantiner, løft af bundniveau og organisering af råvareflow for bedre økonomi, økologi, velsmag og brød 

BagekurserAarstiderne, Krogerup Avlsgård 

Tupperware, inspiration til årligt seminar for 1000 sælgere i hele norden 

Mad og tjenere til bryllup på Samsø, skaldyr og hele svinestykker over åben ild. 

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2012

Madteater, køkkenchef påVølvens Spådom, Mette Martinussen og teateret Republique 

Sommeraften påSteengaarden, 3 retter over bål af gårdens råvarer efter rundvisning i grøntsagsmarkerne 

Kastanje smagning og middag,Westergaards Planteskole, Rynkeby Hestehave 

Eddike brygmester med egne tønder. Æblecidereddike af hjemløse æbler som hobbyprojekt 

BagekurserMeyers Madhus, København

2011

Netværk af unge forskere og fagfolk, arrangeret af FøSu academy

OPUS WP5, konsulent WP3 og undervisning på Lindevangsskolen

Fast kok, GO’ morgen Danmark, TV2

Høstmarked Knuthenlund Gods

Almanak ture for Meyers Madhus med Søren Espersen

- Simons Kogeskole - Arrow 1 - Om Simon
- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2010

Teknonom uddannelse med fag i sensorik, naturvidenskab, sociologi og produktudvikling

Chokoladesmagning og kursus chokolade for Personaleforeningen Velux

Gastronomisk assistent for Claus Meyer på kogeskole for madbloggere, Stockholm

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2009

Kok, Restaurant Herman, København. Thomas Herman

2008

Simons Kogeskole opstart

- Simons Kogeskole - Arrow 1 - Om Simon
- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2007

Kok, Restaurant Saison, Hellerup. Erwin Lauterbach

Forplejning for holdet bag “Smagen af Danmark”, Lilleø

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2006

Gastronomisk underviser, Meyers Madhus, København

La Cuicine du Jardin, Touretes sur Loup, Frankrig. Køkkenskole i Provence. Arne Fusager

Kok, Kei’s Passion*, Nice, Frankrig. I dag Keisuke Matsushima

Sensorik kursus for lærere på kokkeskoler i hele landet

2005

Kok, Anlægspavillonen, Holstebro

Udlært kok, Silkeborg Tekniske skole. Sølvmedalje

- Simons Kogeskole - Arrow 1 - Om Simon
- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

2003

Kokkeelev, Restaurant Koch, Århus. Jesper og Michael Koch

- Simons Kogeskole - arrow 2 - Om Simon

 2001

Kokkeelev, Hotel Philip, Århus. Under køkkenchef Thorsten Schmidt