Simons Kogeskole

Kogeskole

Mad er godt at samles omkring.

Uanset om maden skal høstes, fanges, tilberedes eller spises, så er det et godt samlingspunkt.
Simons Kogeskole er en bedrift som samler mad og mennesker.

Hvis du har brug for:

  • foredrag om sanser eller madoplevelser
  • løfte køkkenets smagsniveau, økologi og økonomi på en og samme gang.
  • madlavning som samlingspunkt til hverdag, fest eller firmaarrangement (teambuilding)
  • kendskab om dine egne sanser og lære hvorfor noget mad smager gudeskønt, og nogle gange mangler det sidste. Hvad er det?
  • styr på det daglige brød, hvad er surdej, korn og langtidshævning.
  • kursus i madlavning eller tilberedning af grøntsager, fisk, kød eller andet.
  • kickoff af en ny madstrategi.
  • opskrifter på mad lavet med råvarer, velsmag og sund fornuft.

Jeg løser opgaver i hele landet og nogle gange udlandet.

Foredrag

Bliv klogere på hverdagsmaden hvis I er en flok madglade entusiaster, professionelt eller privat.
Så vil jeg meget gerne snakke med jer.

 

Har du spørgsmål?


SMAG og de andre sanser

Når vi spiser så bruger vi alle fem (grund)sanser samtidigt. Syn, lugt, smag, føle og høre er alle lige vigtige for smagsoplevelsen af en mundfuld mad. Alle mennesker kan lide alle råvarer…

Det handler om at forstå hvorfor maden smager dig godt, og ikke gør. Så derefter kan du få mad til at stimulere sanserne, for dig, på en positiv måde. Bliv klogere på dine egne sanser og udvid dit ordforråd.

Surdejsbrød

surdej er vand og mel rørt sammen og BRØD er kornets vej fra mark til mave.

Når du starter en ny surdej, vil der de første dage være en kamp om herredømmet. Bakterier, gær og skimmelsvampe vil kæmpe om pladsen i dejen. Nogle gange begynder vand og mel at rådne, og nogle gange bliver det til surdej. Surdej giver brødet liv, velsmag og holder det friskt længere. 
Korn og brød er mangfoldigt, og der er meget som har indflydelse på det daglige brød. Uanset om brødet bliver godt eller skidt, har en tyk eller tynd skorpe, er tæt eller luftigt, så har det en årsag.  

Bliv klogere på surdejsbrød, hvordan du kan holde surdej i live og bage smagfulde, luftige brød der passer til dig. Med og uden røremaskine. 

EDDIKE - frugternes evige liv

For at brygge frugteddike skal der ske 2 ting:

  1.  Frugtens eget sukker skal omdannes til alkohol. Dette gøres ved at knuse frugten og sætte den til gæring. 
  2. Alkohol skal omdannes til eddikesyre. 

Indtil nu har jeg brygget cidereddike på æbler, pærer, mirabeller, blommer, tomater, ærter, honning og jordbær. 

Bliv klogere på eddikesyrebakterier, udstyr og eddike i maden. 

Fermentering

Handler om at skabe liv for nogle mikroorganismer og ikke for andre. Alle frugter og grøntsager kan fermenteres, og bringe smag og liv i din hverdagsmad.

Bliv klogere på hvordan du skaber gode vækstbetingelser for mælkesyrebakterier.