Menu
Uanset om maden skal høstes, fanges, tilberedes eller spises, så er det et godt samlingspunkt.
Simons Kogeskole er en bedrift som samler mad og mennesker.
Hvis du har brug for:
Jeg løser opgaver i hele landet og nogle gange udlandet.
Bliv klogere på hverdagsmaden hvis I er en flok madglade entusiaster, professionelt eller privat.
Så vil jeg meget gerne snakke med jer.
Når vi spiser så bruger vi alle fem (grund)sanser samtidigt. Syn, lugt, smag, føle og høre er alle lige vigtige for smagsoplevelsen af en mundfuld mad. Alle mennesker kan lide alle råvarer…
Det handler om at forstå hvorfor maden smager dig godt, og ikke gør. Så derefter kan du få mad til at stimulere sanserne, for dig, på en positiv måde. Bliv klogere på dine egne sanser og udvid dit ordforråd.
surdej er vand og mel rørt sammen og BRØD er kornets vej fra mark til mave.
Når du starter en ny surdej, vil der de første dage være en kamp om herredømmet. Bakterier, gær og skimmelsvampe vil kæmpe om pladsen i dejen. Nogle gange begynder vand og mel at rådne, og nogle gange bliver det til surdej. Surdej giver brødet liv, velsmag og holder det friskt længere.
Korn og brød er mangfoldigt, og der er meget som har indflydelse på det daglige brød. Uanset om brødet bliver godt eller skidt, har en tyk eller tynd skorpe, er tæt eller luftigt, så har det en årsag.
Bliv klogere på surdejsbrød, hvordan du kan holde surdej i live og bage smagfulde, luftige brød der passer til dig. Med og uden røremaskine.
For at brygge frugteddike skal der ske 2 ting:
Indtil nu har jeg brygget cidereddike på æbler, pærer, mirabeller, blommer, tomater, ærter, honning og jordbær.
Bliv klogere på eddikesyrebakterier, udstyr og eddike i maden.
Handler om at skabe liv for nogle mikroorganismer og ikke for andre. Alle frugter og grøntsager kan fermenteres, og bringe smag og liv i din hverdagsmad.
Bliv klogere på hvordan du skaber gode vækstbetingelser for mælkesyrebakterier.
Ønsker du at dykke dybere ind i madens verden eller forbedre dine kulinariske færdigheder? Kontakt mig for skræddersyede kurser, inspirerende foredrag og unikke madoplevelser, der beriger både din smagssans og forståelse for madlavningens kunst. Lad os sammen udforske gastronomiens verden.
Køkkenet er hjertet i et hvert hus. Alt det der sker i køkkenet, har en årsag, og den årsag vil jeg gerne hjælpe med at finde frem til. Gennem viden om mad, kan du blive bedre til at snakke med dig selv og andre. Snakke om hvordan gør i maden bedre for din og min smag, mave og jorden.
CVR: 31452961
© 2023 | Simons Kogeskole v/Simon Milwertz Philipsen